Erika Englund on valittu Vuoden Porvoolaiseksi 2022


Vuoden porvoolaiseksi 2022 on valittu Erika Englund, joka toimii kyläkauppiaana Pellingissä ja ajaa aktiivisesti Porvoon elävän saaristokulttuurin puolia. Vuoden porvoolainen 2022 palkinto luovutettiin 7.12. Porvoon vanhan kaupungin kupeessa Näsin kivellä. Palkinnon luovuttivat Porvoon Nuorkauppakamarin edustajat Eerika Karppinen ja Fanni Maliniemi.

Vuoden porvoolainen 2022 Erika Englund

Porvoolaiset aktivoituivat runsaslukuisina äänestämään Vuoden porvoolaista ja ehdokkaiden joukosta valikoitui selkeä viiden ehdokkaan kärki, joista Porvoon Nuorkauppakamari valitsi voittajan. Porvoon Nuorkauppakamari haluaa antaa tunnustusta Erika Englundille, joka pitää Pellingissä Söderby-Boden elintarvikekauppaa ja on tehnyt aktiivisesti töitä elävän saariston puolesta. Englund on ideoinut monia tapahtumia sekä ajanut näkyvästi asiaa elävän saariston ja kyläkoulujen puolesta. Hän palvelee Söderby Bodenin saariston asukkaita ja antaa kaikkensa pitääkseen saariston elossa ympäri vuoden. Hän on innokas yrittäjä, joka kehittää aktiivisesti yritystään ja näkee mahdollisuuksia palvella ja toimia siellä missä muut eivät.

Vastauksissa toistuivat Englundin aktiivisuus saariston elävöittämiseksi, hänen intonsa ja pyrkimyksensä lisätä saaristoon muuttavien määrää. Moni toivoi Englundin tulevan huomatuksi aktiivisesta työstään: ”Nostalginen, valikoimillaan ja herkuillaan yllättävä Söderby-Boden toimii sekä vaki- että kesäasukkaiden keskus- ja palvelupaikkana, ulkomaisia vieraita unohtamatta. Työnsä ohella Erika ehtii järjestää Island Riddle -seikkailuretkiä, pitää yllä Tove Janssonin Muumi-perinteitä, toimia Pellingin Musiikkipäivien avustajana ja monien muiden Pellinkiä elävänä pitävien tapahtumien idearikkaana aktiivina. Esimerkillään hän innostaa myös muita toimimaan yhteisöjensä parhaaksi.” eräs vastaaja toteaa. Englung oli hyvin yllättynyt ja otettu palkinnosta. Hän korosti, että ei kukaan yksin saa aikaan muutosta, vaan elävä saaristo ja Porvoo tehdään yhdessä.

Porvoon nuorkauppakamari on valinnut Vuoden Porvoolaisen vuodesta 1977 lähtien. Vuoden Porvoolainen valitaan ikään, sukupuoleen, ammattiin, uskonnolliseen näkemykseen tai muuhun vakaumukseen katsomatta. Hän on henkilö, joka on porvoolainen ja vaikuttaa Porvoossa. Henkilö on saanut ansaittua tunnustusta tai arvonantoa tekemisillään kuluneen vuoden aikana tai pidemmällä aikavälillä, ja hän on tunnettu Porvoon alueella.

Edellisinä vuosina palkinnon ovat saaneet muun muassa valokuvaaja Niko Laurila (2018), Pieni Suklaatehdas Porvoon perustaja Peter Westerlund (2019), Support Porvoo Lokalt Facebook -ryhmän perustaja Sofia Antman (2020) ja viime vuonna juoksija Sara Kuivisto (2021).

Kaikki porvoolaiset oli kutsuttu valintaprosessiin. Ehdotuksia kerättiin verkkolomakkeella, joka oli auki 7.–26.11.2022 välisen ajan. Eniten ääniä keränneistä ehdokkaista erottui viiden kärki, joista Nuorkauppakamarin raati valitsi palkittavan henkilön. Ehdotuksia antaneiden kesken arvottiin lounas kahdelle hengelle Aatos Caféssa.

*Porvoon Nuorkauppakamari on Porvoon alueella toimiva alle 40-vuotiaiden kontaktiverkosto, joka kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta kohti positiivista tulevaisuutta.

Yle areena: ”Tulisielu Erika Englund” https://areena.yle.fi/1-50266025