Vuoden Porvoolainen 2020 on Sofia Antman!


Porvoon nuorkauppakamari on valinnut Vuoden Porvoolaisen vuodesta 1977 lähtien. Vuoden Porvoolainen valitaan ikään, sukupuoleen, ammattiin, uskonnolliseen näkemykseen tai muuhun vakaumukseen katsomatta. Hän on henkilö, joka on porvoolainen ja vaikuttaa Porvoossa. Henkilö on saanut ansaittua tunnustusta tai arvonantoa tekemisillään kuluneen vuoden aikana tai pidemmällä aikavälillä, ja hän on tunnettu Porvoon alueella.

Vuoden Porvoolainen 2020 on Sofia Antman. Koronakeväällä hän perusti Facebook-ryhmän, joka tukee paikallisia yrittäjiä.

Sofia Antman palkittiin 12.12.2020 Porvoon vanhassa kaupungissa. Palkitsemistoimenpiteistä vastasivat Porvoon Nuorkauppakamarista tuore puheenjohtaja Jenni Lustig sekä hankkeesta vastaava projektipäällikkö Patrik Uljas ja Jenny Salo.

Porvoon Nuorkauppakamari haluaa antaa tunnustusta Sofia Antmanille, joka on aktiivisuudellaan tukenut porvoolaisia yrittäjiä ja tuonut porvoolaisia palveluja esille Facebookissa ryhmässä Support Porvoo Lokalt. Sofia on todistanut miten paljon yksi ihminen voi tehdä vaikutusta pienyritysten puolesta. Tämä Facebook-ryhmä on saanut jo puolen vuoden aikana 4800 jäsentä. Ryhmä on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat olla mukana tukemassa Porvoon yrityksiä ja yrittäjiä näinä vaikeina aikoina. 

Aikaisempina vuosina Vuoden Porvoolaista ovat voineet ehdottaa vain kamarin jäsenet, senaattorit ja kunniajäsenet, mutta vuodesta 2017 lähtien kamari on halunnut osallistaa kaikki porvoolaiset valintaprosessiin. Ehdotuksia kerättiin verkkolomakkeella, joka oli auki 26.10.–13.11.2020 välisen ajan. Vuoden Porvoolainen 2020 -ehdokkaiksi äänestettiin 34 henkilöä, joista Nuorkauppakamarin raati valitsi palkittavan henkilön. Ehdotuksia antaneiden kesken arvottiin brunssilahjakortit kahdelle hengelle Cafe Aatokseen.

Vuoden Porvoolaisen 2020 palkitsivat Porvoon nuorkauppakamarin vuoden 2021 puheenjohtaja Jenni Lustig ja Vuoden Porvoolaisen projektipäällikkö Patrik Uljas sekä Jenny Salo 12.12.2020 Porvoon vanhassa kaupungissa.