FAQ


Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia yleisimpiin kysymyksiin hankkeeseen liittyen. Jos emme onnistu vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi, niin tavoitat meidät sähköpostitse popupporvoo@gmail.com

 

Milloin Pop Up Porvoo -tapahtuma on?

Pop Up Porvoo -tapahtuma järjestetään 1.-31.9.2018.

 

Missä vaiheessa pääsen laittamaan tilan kuntoon myyntiä varten?

Viikko alkaa aina lauantaista, joten vaihtopäivä on aina perjantai. Kun edellinen yrittäjä sulkee liikkeen viimeisen kerran pe klo 18 niin tämän jälkeen edellinen voi tuoda omat tavaransa tilaan. Vaihtoehtoisesti omat tavarat voi tuoda lauantaiaamuna ennen klo 10.

 

Miten Pop Up -tila on auki?

Yrittäjä saa itse valita kuinka on paikalla ja valita aukioloajat.

 

Miten Pop Up -tiloja haetaan, ja kuka niitä voi hakea?

Pop Up -tiloja voi hakea yritys tai toimija, jolla on halu kokeilla Pop Up -myymälää. Hakijalla pitää olla voimassa oleva y-tunnus. Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen popupporvoo@gmail.com. Hakemuksessa tulee lyhyesti esitellä yrityksen toimintaa sekä siitä tulee myös ilmetä kuinka pitkäksi aikaa tila vuokrataan ja samalla voi myös esittää toiveen Pop Up -toiminnan ajankohdasta.

Hakemukset pyritään käsittelemään mahdollisimman nopeasti. Koska tilan lopullinen saatavuus voi muuttua, on hyvä varautua siihen, että vahvistus tiloista saattaa tulla vasta hieman ennen Pop Up -toiminnan aloittamista. Päätöksen tilojen antamisesta tekee aina tilojen omistaja. Kaikille hakijoille ei tilaa voida automaattisesti luvata, etenkin jos kysyntä on suurta.

Pyydämme huomioimaan, että Pop Up -toiminnan ei tarvitse olla kauppa tai muu suurelle yleisölle avoinna olevaa liiketoimintaa. Liiketilaan toivotaan myös muuta uudenlaista ja innovatiivista toimintaa. Liiketilassa voi olla kaiken tyyppistä toimintaa, kuten esimerkiksi toimisto, avotyötila, markkinointipiste, tanssistudio, showroom tai muuta vastaavaa.

 

Milloin saan tietää valinnoista?

Pyrimme ilmoittamaan hakijoille mahdollisimman nopeasti, mikäli pystymme antamaan tilan. Jos olet ilmoittanut monia vaihtoehtoja ajankohdaksi, saatamme siirtää yrityksiä myöhemmälle ruuhkaisilta viikoilta ja näin ilmoituskin tulee myöhemmin.

 

Missä Pop Up -tilat sijaitsevat?

Pop Up -tilat sijaitsevat Kauppakeskus Lundissa, jossa tarjolla aulatila, ja toinen Taidetehtaalla, jossa tarjolla kokonainen liikehuoneisto.

 

Paljonko Pop-up -tilojen vuokra on?

Tiloista ei peritä vuokraa. Muista mahdollisista liiketoiminnan kustannuksista ja velvoitteista vastaa Pop Up -toimija (kuten sähköt, siivous, toimialaan liittyvät erityisluvat jne.). Omistaja saattaa periä tilasta pienen kiinteän käyttökorvauksen, johon sisältyy sähkö, vesi jne.

 

Riittääkö tiloja kaikille?

Liiketilan voi jakaa muiden yrittäjien kanssa. Pop Up -tilaan pyritään löytämään tilaa kaikille halukkaille kriteerit täyttäville yrityksille ja hankkeille. Päätöksen lopullisesta tilan antamisesta tekee kuitenkin aina liiketilan omistaja. Vaikka tila pyritään löytämään kaikille halukkaille, ei tilaa voida taata annettavan kaikille.

 

Markkinoidaanko Pop-Up -liiketoimintaa?

Porvoon Nuorkauppakamari markkinoi aktiivisesti tapahtumaa ja viestii siitä lehdistölle sekä muille sidosryhmille. Toivomme, että Pop Up -toimijat myös itse hyödyntävät omia asiakasrekistereitään, viestintäkanaviaan ja sidosryhmiään tapahtuman markkinoinnissa. Annamme mielellämme Pop Up -toimijoille logon ja muuta Pop Up Porvoo materiaalia käyttöön markkinointia varten.